Проведееня Тижня психології

Проведення Тижня психології
у  дошкільному навчальному закладі 

З 24 квітня по 28 квітня 2017 року в садочку відбувся Тиждень психології.
Мета: забезпечити емоційний комфорт, умови для дружніх взаємин, навчити дітей розуміти свій емоційний стан та емоційний стан інших, розвивати почуття емпатії, спостережливість, виховувати доброзичливе ставлення до інших
 Протягом тижня проводилося дуже багато цікавих заходів, творчих завдань та виставок.

Перший день був присвячений розробці наочної інформації для батьків, дітей та педагогів.
Другий день тижня розпочався з виставки малюнків на тему «Дружба - …», які підготували діти старших груп спільно з батьками. За допомогою виставки діти та батьки мали змогу об’єднати свої сили та творчі ідеї у створенні спільного малюнку. Кожна дитина мала змогу зобразити дружбу своїми очами, вказати на найголовніші ознаки доброзичливих відносин.



Цього ж дня з дітьми групи раннього віку було проведене заняття на тему «Країною дитинства». Під час заняття діти знайомилися з світом емоцій, вчилися розуміти свій емоційний стан, розвивали вміння проявляти свої емоції.


За допомогою вправи «Чарівна торбинка» діти розвивали дрібну моторику рук, логічне мислення  та вивчали кольори.

Третій день тематичного тижня розпочався із заняттям з молодшою групою на тему «Світ емоцій». Під час заняття діти розвивали емоційну сферу, вчилися розуміти  не лише свій емоційний стан, а й оточюєчих, передавати свій емоційний стан за допомогою міміки та жестів, виховували оптимістичний погляд на життя та доброзичливість, почуття єдності.

Цього ж дня з дітьми середньої групи було проведене заняття на тему «Психогімнастика». Діти мали можливість відчути різноманітні м’язові відчуття, шляхом наслідувального повторення рухів та дій психолога, тренувалися  спрямовувати і затримувати увагу на своїх відчуттях, вчили розрізняти і порівнювати їх, вчилися позбавлятися від емоційної напруги.




В четвер була розроблена стендова інформація для батьків з актуальних проблем дітей різного віку.












Закінчився Тиждень психології акцією «Калейдоскоп емоцій». Діти малювали на асфальті різні емоційні стани, які вони відчували та про  які дізналися під час занять. За допомогою малюнків діти узагальнили свої знання про світ емоцій.

Щодня в кабінеті психологічної служби для педагогів та батьків проводились консультації.
Незмінними супутниками творчого процесу стали гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Тиждень психології став справжнім святом для душі.
Під час проведення Тижня психології були застосовані всі види психологічної роботи в садку, що дало змогу всім учасникам педагогічного процесу стати єдиним цілим і цікавими та більш близькими в спілкуванні.


 Практичний психолог                                  Гасанова Л. І.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЗВІТ про проведення «Тижня толерантності» у 2017-2018 н. р. практичним психологом ДНЗ

ПЛАН проведення «Тиждень толерантності» в ДНЗ з 13.11.17 по 17.11.17 рр.

ПЛАН проведення «Тиждень психології» в ДНЗ